Du er logget inn som

Hilde Iren Dølheim

Dølheim jobber med bærbare objekter – eller skulpturelle smykker. De er funksjonelle og salgbare, og hun er ute etter å ta med seg skulpturens kvaliteter og uttrykk inn i smykkene.

Samleren en bærbar skulptur i form av en brosje. Brosjen er laget i sølv, smidd etter tradisjonelle teknikker. På brosjen er det tre små rør som fungerer som holdere for planter.

«Samleren forteller historien om det jeg tar med meg når jeg er ute i naturen. Små steiner, frøkapsler og andre naturmaterialer. Objektet består av en treplate i bjørkefiner med frø og tørkede planter fra området jeg bor. Frøene er høstet fra ville Akeleier som vokser i strandkanten. De små sølvsteinene på brosjen er inspirert av rullesteinstranda der Akeleiene ble plukket. Brosjen er samlerens smykke, både til pryd og nytte. En liten lavendelkvast gir duft og er dekorativ, en liten sommerblomst pryder og kan byttes ut når den visner.»
Hilde Iren Dølheim, 2022

Håndverkeren jobber hovedsakelig med sølv og stein, men også kobber og naturmaterialer. Hun jobber med tradisjonelle metallbearbeidingsteknikker og former plater og tråder til smykker som loddes sammen.

 

Kontakt
Instagram: @monotekst
Nettside: https://www.hildeirendolheim.org/

 

0