19.juni åpner Håndverksbiennalen 2024 i Bodø. Utstillingen presenterer et utvalg av husflid og duodji fra hele landet, med utgangspunkt i Norges Husflidslags digitale kampanje Holdbart håndverk.

Er du i Bodø mellom 19. juni og 28. juli kan du oppleve en utstilling som viser tradisjonshåndverk i kjente og ukjente former, fra foredling av lin, vevde tekstiler, treskjæring og smykker, til møbler og keramikk på Bådåddjo/Buvvda Musea, tidligere Bymuseet.

–  Utstillingen vise frem gode håndverksprodukter laget i Norge. Vi har spesielt løftet frem håndverkere som viser et bevisst forhold til materialbruk, ressursutnyttelse og holdbarhet, sier Arild Larsen i Norges Husflidslag.

Håndverksbiennalen arrangeres for 2. gang. Årets tema er dialog. «Dialog er en meningsutveksling preget av velvilje, respekt og åpenhet. I en skapende prosess er håndverkeren i dialog med materialer, omgivelser og tid. Hvordan påvirkes vi av fortiden og tanker om fremtiden?» Det er nettopp disse dialogene som har vært temaet for kampanjen, og for utstillingen.

En fagjury har vurdert over 800 bilder og videoer delt på Instagram under emneknaggen #holdbarthåndverk2024. Her er 22 personer ble valgt ut til å delta på Håndverksbiennalen med sine produkter. Videre har fagjuryen kåret en verdig vinner av et arbeidsstipend på 40.000,-, samt tildelt åtte håndverkere Norges Husflidslags «Diplom for godt håndverk».

Les mer om stipendvinner og diplommottakerne: Holdbart håndverk 23-24:Dialog

Juryen har bestått av Hilde Opedal Nordby, tekstilhåndverker, Katrine Gregersen, konseptutvikler for Vestagder Husflid-butikkene, Oscar Honeyman-Novotny, produkt- og møbeldesigner og Kari Westergaard, husflidskonsulent i Norges Husflidslag.

 

Utstillere: Jon Fredrik Skauge, Anette Bergo, Håvar Emdal, Julie Cordes, Rut Fjågesund, Anne Kristine Mjelva, Oddlaug M. Fonn, Liv Ørstavik og Unni Strand, Evelyn Lillestø Hauso, Veronika Glitch, Anne Djupvik, Asle Tveitnes, Camilla Kaupang, Trine Midtsund, Keramikkfamilien, Pia Jannok, Elle Reidarnieida Varsi, Hilde Marie Lund, Leiv Sølvberg, Tore Skjærvold, Line Mingar og Benjamin Walker.

Besøk: Håndverksbiennalen vises på Bådåddjo/Buvvda Musea i perioden 19. juni til 28. juli. Åpningstider er mandag-fredag kl. 12-19, lørdag-søndag kl. 11-16.

Utstillingsåpning: 19.juni kl. 15.00, mer informasjon fra museet finner du her.