Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Hønefoss

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Postboks 125
Postadresse 3502 HØNEFOSS
Telefon 47456622
E-post
Nettside

Alle våre damebunader sys og tilpasses til deg her hos oss i Hønefoss. Stoffene og brodergarnet er så langt det lar seg gjøre produsert i Norge. Bunadene blir også håndbrodert i Norge. Å bevare kunnskapen rundt dette er viktig for oss.

I vår butikk kan du også bestille alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad.

RINGERIKSBUNAD
Ønsket om en finere bunad for Ringerike til festbruk, kom i slutten av 1940-årene. Det var viktig at broderiet på bunaden hadde lokalt opphav, og dette ble tatt fra en ca 200 år gammel brodert bord som oppbevares på Ringerikes museum. Denne rokokkoborden mente noen kom fra en gammel stakk. Eksperter på området avviste denne tanken og sa at den mest sannsynlig var fra en dukbord. Blomsterborden er overført til stakkebord. Insektmotivene som er spredt utover stakken, er også fra denne borden. Bunaden ble satt i produksjon i 1956. Fasongen ble komponert ut fra gjengs oppfatning av hvordan en bunad skulle være; en mørk livkjole med prangende broderier og hvite skjorteermer. Inspirasjonen kom fra Grafferbunaden og de andre broderte livkjolene fra Gudbrandsdalen, som ble så populære i mellomkrigstida.

JUBILEUMSDRAKTEN
Jubileumsdrakten ble designet av Irene Qvan til Hønefoss 150 års byjubileum i 2002. Drakten leveres nå i justert utgave hos Norsk Flid Husfliden Hønefoss.
Drakten er basert på norske bunadtradisjoner og er sydd i bunadstoffer av høy kvalitet. Den finnes både med kort og lang bukse, og vesten leveres i fire forskjellige farger. Man kan velge mellom sølvknapper og tinnknapper.

0