Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Voss

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Vangsgata 22 A
Postadresse 5700 VOSS
Telefon 56511619
E-post
Nettside

Vi er eksperter på bunader fra Hordaland, både til dame og herre. Her i distriktet er det mye å velge i. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Voss levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bunadene fra Hordaland som sys her på systua på Voss. Vi syr bunadene du ser litt lenger nede på siden her på huset.

VOSS JENTEBUNAD
Så godt som alle jentene på Voss står til konfirmasjon i jentebunaden, heter det fra sikre kilder i området. Dette er en gammel tradisjon som holdes i hevd.
Bunaden produseres på Norsk Flid Husfliden i Voss og Bergen.

VOSS HERREBUNAD
Mannsbunad fra Voss er bygget på draktmaterialer fra siste halvdel av 1800-tallet. Bunadsvesten er laget i rød klede med et grønt stykke foran slik at det skal se ut som det faktisk er 2 vester. Trøyen er kort og laget i vadmel eller klede med ståkrage og nedbrettet slag. Knebukse med lokk er mest vanlig, men den kan lages med vanlig gylf eller i lang utgave med gylf.

0