Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Skien

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Nedre Hjellegate 2
Postadresse 3724 SKIEN
Telefon
E-post
Nettside

Vi er eksperter på Telemarksbunadene, både til dame og herre. Her i distriktet er det mye å velge i. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Skien levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bunadene fra Telemark som sys her på systua i Skien, sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunadene.

ØST-TELEMARK BELTESTAKK
Beltestakken har fått navn etter det brede, brikkevevde beltet som går flere ganger rundt livet. Fra ca 1840-årene skjedde det en gradvis endring på Raudtrøyebunaden og dette ledet til det vi i dag kjenner som beltestakken fra Øst-Telemark.
Denne varianten produseres i Skien.

ØST-TELEMARK RAUDTRØYEBUNAD OG ØST TELEMARK HERRE FRA 1750
Dette er en gammel Øst-Telemarkbunad som er hentet fra draktskikken tidlig på 1800-tallet. Den har mange muligheter for variasjon. Den har et lite liv som kan være brodert, sydd i brokade, silke, fløyel eller i kalemank. Her ble alt sydd for hånd og forkle hadde gjerne håndlagde kniplinger av gull eller sølvtråd.
Denne varianten produseres i Skien.

0