Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Larvik

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Torget 5
Postadresse 3256 LARVIK
Telefon 33182340
E-post
Nettside

VESTFOLD HUSFLIDSLAGS KVINNEBUNAD – 1956-MODELL GRØNN/SORT
Vestfold er et fylke med få kjente tradisjoner når det gjelder draktskikken i distriktet. Dette har gjort rekonstruksjonsarbeidet med bunader vanskelig. Men i forbindelse med en utstrakt folkedanstradisjon i fylket ønsket man her, som i andre steder av landet, å utarbeide en felles bunad.
Finnes i tre fargekombinasjoner: rød vest /sort stakk med rød kant nede, grønn vest/sort stakk med grønn eller rød kant, rød vest /blå stakk med rød kant nede. Røde eller hvite strømper, sorte bunadsko.
Bunaden som vises her er fra 1956 og et resultat av en revisjon av den første bunaden fra 1932. Det var Den Norske Husflidsforening med Ragnar Nordby i spissen som sto for visjonen. Bakgrunnen var et ønske om å benytte bedre materialer, snitt og sømteknikker, og å kopiere de få draktdelene man hadde på en bedre måte. Stakken er i svart eller blått ullstoff og vesten er i rød eller grønn vadmel. Det vevde forkleet er laget i to ulike varianter.
Bunaden har spilesømmer i livet. Håndvevde bånd rundt vesten og nederst på stakken og som belte i livet. Beltespenna er i sølv. Maljene på vesten skal være skjellformet og åpningen foran 4 cm bred.

VESTFOLDBUNAD HERRE, MODELL BORRE
Forbildene til bunaden er en trøye på Norsk Folkemuseum, en skinnbukse og en vest fra Andebu. Trøya er i svart ullstoff. Buksa er ei klaffebukse i svart ullstoff, både knebukse og lang bukse kan brukes til denne modellen. Vesten er i grønt eller rødt ullstoff. Skjorta syes i bomull eller lin. Tilbehør er: hosebånd, svart hatt, mønsterstrikkede strømper, knapper og sølje. Bunaden leveres i standard konfeksjonsstørrelser og som målsøm.

0