Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Trondheim

Tilbake

Vi har spesialisert oss på norsk og lokal design og bunader fra Trøndelag. De trønderske bunadene syr vi i vår lokale systue, og her kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt.

Butikken vår i Olav Tryggvasons gate 18 er mer enn 130 år, og er for en institusjon å regne. Den har gjennomgått flere fornyelser i årenes løp, men innholdet har alltid vært basert på den utrettelige interessen for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er genuint opptatt av norsk design og det som skapes i Norge. I vår butikk finner du et utvalg av produkter, håndplukket av oss, som er skapt av norske og skandinaviske designere. Her finner du alt fra klassikere som Mariusgensere og Rørospledd til garn og produkter fra unge lokale designere.

logo


Adresse Postboks 19
Postadresse 7400 TRONDHEIM
Telefon 73833230
E-post
Nettside

SORT TRØNDERBUNAD GLORIA
Det finnes hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Sort gloria, blå gloria, blå, grønn gloria, grønn, rød gloria og rød. Gloria skiller seg ut med en gyllen farge. Gloriagarnet var mye brukt for 50 år siden, og gloriavariantene er nå rekonstruert og igjen mulig å få sydd.
En Trønderbunad er ikke bare en Trønderbunad. I tillegg til fargevariantene finnes det tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær. I tillegg har du fire vesker, og da har vi ikke engang begynt å snakke om hodeplagg og sølv …!

BORGERBUNAD FRA TRØNDELAG
Borgerbunaden har sin opprinnelse fra 1820-åra. Det var på den tida Matthias Conrad Peterson kjempet for at 17.mai-feiringen skulle bli en nasjonal festdag. De mest patriotiske herrer skaffet seg 17.mai-vesten. En vest det var vanskelig å få tak i. Den eksklusive vesten er i dag et sentralt plagg i Borgerbunaden.

0