Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Steinkjer

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Ogndalsveien 10
Postadresse 7713 STEINKJER
Telefon
E-post
Nettside

Vi er eksperter på Trønderbunadene, både til dame og herre. Her i distriktet er det mye å velge i. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Steinkjer levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bare bunadene fra Trøndelag som sys her på systua i Steinkjer og sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.


GRØNN TRØNDERBUNAD
Det finnes hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Grønn, grønn gloria, blå, blå gloria, rød, rød gloria og sort gloria.
En Trønderbunad er ikke bare en Trønderbunad. I tillegg til fargevariantene finnes det tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær. I tillegg har du fire vesker, og da har vi ikke engang begynt å snakke om hodeplagg og sølv …!

TRØNDERBUNAD MED RØTTER I GAULDALEN
Gauldalsbunaden har jakke i hvitt vadmelsstoff og er en kopi av en skinntrøye fra 1820-tallet. Originalen ble funnet i Horg, og var opprinnelig en brudgomstrøye med uvanlig godt snitt. Vesten er i linrenning og ull, med rødt som bunnfarge og mønsterborder i blått gult og grønt. Originalen er fra Byneset, og finnes i dag på Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg. Til bunaden hører linskjorte med brodering, som finnes i to varianter. Du kan velge mellom strømper i tofarget mønsterstrikk eller ubleket ull, strikket med flette. Hosebånd for å holde strømpene oppe. Gauldalsbunaden finnes også som barnebunad i guttestørrelser.

0