Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Oppdal

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Postboks 86
Postadresse 7341 OPPDAL
Telefon
E-post
Nettside

Vi er eksperter på Oppdalsbunaden, både til dame og herre. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Oppdal levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare Oppdalsbunaden som sys her på systua på huset, og de 3 sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

OPPDALSBUNADEN
Draktdelene som danner grunnlaget for arbeidet, er hentet fra ulike deler av Oppdal. Skjorta er en kopi av ei gammel skjorte fra Gravaune Gård, en gammel skyssstasjon på Oppdal hvor også sølja til bunaden kommer fra. Stoffet i stakken har farger og vevteknikk kopiert fra den gamle proprietærvesten fra Oppdal. Stakken er i flerfarget ullstoff.

Mannsbunaden er laget etter gamle plagg fra slutten av 1700-tallet og frem til begynnelsen av 1800-tallet. Vesten på denne bunaden er lang og har samme stoff foran og bak, noe som gjør at den kan brukes uten ytterplagg. Originalen til vesten oppbevares i dag på Trøndelag Folkemuseum.Den er som orginalvesten sydd med spilesøm eller næling, og stoffet er i lin og ull.

Vesten til kvinnebunaden fås i rødt, grønt eller blått. Stoffet er i bomull og ull i en satengbinding; «Olmerduk». Buksa til mannsbunaden fås i skinn eller svart vadmel.

REKONSTRUERT BUNAD FRA OPPDAL 1790-MODELL
Damebunaden har mange fargevalg i alle delene, så her kan du settet sammen til en unik bunad til deg selv. Bunaden håndsys. Oppdalsbunaden herre: fargevalg på jakka er rød eller blå.

0