Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Mo i Rana

Tilbake

Mo i Rana er en by med en helt unik blomsterpark om sommeren og foran Norsk Flid Husfliden blomstrer det i alle regnbuens farger. Butikken øverst i jernbanegata har holdt på sin litt gammeldags sjarm, her kan du komme innom i en lun og varm atmosfære, og med mye godt for øye. Her finner du norsk design, klær og garn. Og selvfølgelig Nordlandsbunaden!
Velkommen til polarsirkelbyen og Norsk Flid Husfliden!

logo


Adresse Jernbanegata 22
Postadresse 8622 MO I RANA
Telefon 75151771
E-post
Nettside

NORDLANDSBUNADEN
Nordlandsbunaden er kåret til Norges vakreste bunad år etter år. Den blå Nordlandsbunaden i klede er den mest populære varianten av bunaden i dag. Det finnes 2 farger og 2 stoffkvaliteter å velge mellom, Blå og grønn samt klede og toskaft. Til bunaden har du en hvitsømsbrodert linskjorte. Forkle og sjal er vevd i merserisert bomull og kysen er i ensfarget merserisert bomull. Capet er damask foret med gult ullstoff.

En Nordlandsbunad er ikke bare en Nordlandsbunad. I Norsk Flid er vi 4 godkjente produsenter av bunaden og du kan få kjøpt den originale Nordlandsbunaden i alle Norsk Flid butikkene over hele landet, produsert av oss i Mosjøen, Mo i Rana, Lofoten eller Tromsø. Bunaden eies og forvaltes av Hålogaland ungdomslag og vi er stolte og takknemlige for at vi får lever den originale Nordlandsbunaden til deg.

MANNSBUNAD FOR TROMS OG NORDLAND
Den første nordlandsbunaden for menn var en brudgomsdrakt sydd spesielt til Johannes Eidnes i 1924, av skredder Cornelius Jacobsen i Harstad. Om skredderen sier Eidnes i en artikkel at; «Han hadde i læreåra sine og seinare vore med å sy nordlandsbunad for menn. Og mannen var av den gamle og støe og grundige typen som ein kunne tru på heilt ut». Eidnes hadde selv vært aktivt med på å samle inn draktmateriale som kunne benyttes i arbeidet med bunaden. Kildematerialet kommer fra ulike steder i Nordland og Troms; Lofoten, Dunderlandsdalen, Vefsn, Andøya, Lenvik og Kvæfjord. Og mannen med den første bunaden syntes fornøyd med utviklingen; «Det syner seg særlig på stemner og festar der frilyndt ungdom kjem saman, at dei helst likar nordlandsbunadene både for kvinner og menn til festbruk». Både trøya og klaffebuksa er i svart klede på denne bunaden.

0