Du er logget inn som


 

Husfliden Bodø

Tilbake

Husfliden i Bodø startet i 1902 og er en av byens eldste og mest tradisjonsrike butikker.

Vi er i tillegg et av de eldste og største utsalgene i landet og er stolt leverandør av Nordlandsbunaden, Lofotbunaden og Hamarøybunaden i tillegg til mannsbunad fra Nordland og både jente og guttebunad Nordland. Hos oss får du alt av sølv og tilbehør til våre bunader.

logo


Adresse Storgata 23
Postadresse 8004 BODØ
Telefon 75544300
E-post
Nettside

NORDLAND DAME
Den første Nordlandsbunaden for kvinner ble presentert og godkjent på årsmøtet til Hålogaland Ungdomslag i Leirfjord i 1928 i vik i Mosjøen. Bunaden er et symbol på våre røtter. Med stolthet bærer vi dette plagget som viser hvor i landet vi kommer fra. Du kan velge om du ønsker blå eller grønn og om det skal være i klede eller 2-skaft.
Vi bruker kun norske stoffer og bunadene blir brodert i Norge og montert hos oss av våre flinke sydamer.

NORDLAND HERRE
Den første Nordlandsbunaden for menn var en brudgomsdrakt sydd spesielt til Johannes Eidnes i 1924, av skredder Cornelius Jacobsen i Harstad. Om skredderen sier Eidnes i en artikkel at: «Han hadde i læreåra sine og seinare vore med å sy nordlandsbunad for menn. Og mannen var av den gamle og støe og grundig typen som ein kunne tru på heilt ut». Eidnes hadde selv vært aktivt med på å samle inn draktmateriale som kunne benyttes i arbeidet med bunaden. Kildematerialet kommer fra ulike steder i Nordland og Troms; Lofoen, Dunderlandsdalen, Vefsn, Andøya, Lenvik og Kvæfjord. Og mannen med den første bunaden syntes fornøyd med utviklingen: «Det synes deg særlig på stemner og festar der frilynt ungdom kjem saman, at dei helst likar nordlandsbunaden både for kvinner og menn til festbruk». Både trøya og klaffebuksa er i svart klede på denne bunaden. Den levers med Svartisvest som er i grågrønn silkebrokade og vest i ensfarget rød klede.

0