Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Molde

Tilbake

Vi har spesialisert oss på bunader fra Møre og Romsdal, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens butikker. Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig rådgivning og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

logo


Adresse Storgata 15
Postadresse 6413 MOLDE
Telefon 93046589
E-post
Nettside

BOLSØYBUNADEN
Bolsøybunaden ble laget av Mali Furunes og var ferdig i 1947. Mali Furunes var leikleder, og kollega og venninne av Klara Semb, en kvinne som har betydd mye for arbeidet med å rekonstruere bunader i Norge. Rent drakthistorisk bygger bunaden på et noe tilfeldig draktmateriale. Den har vært i bruk blant romsdalskvinnene siden 1940-tallet og er fremdeles en populær bunad. Bunaden er inspirert av draktmateriale fra slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet, men er ikke så vidt man vet, en kopi av en hel drakt. Den broderte borden på stakken skal angivelig stamme fra en gammel understakk fra Bolsøy.

MALOBUNADEN
Malolivet er kopiert etter et gammelt liv som tilhørte Anne Ingebriktsdotter Malo. Hun ble født i 1803, og da hun giftet seg med Erik Pedersen Skalde fra Kleive, bar hun dette livet. Broderimotivet på livet er tydelig inspirert av ei rosemalt kiste hun eide. Livet ble ferdiggjort rundt 1930. Broderiet på livet har gitt broderiene til stakk, lomme og lue.

0