Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Fagernes

Tilbake

Vi har spesialisert oss på bunader fra Valdres, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 28 butikker.
Norsk Flid Husfliden Fagernes ligger i hjerte av Fagernes sentrum. Vi er en bedrift med 8 ansatte. Vår hovedsatsing er bunad produksjon, men har også en stor interiør og garn avdeling. Her jobber 6 bunadstilvirkere, som syr og monterer alt innen bunad, på huset. Vi er veldig stolt over at vår produksjon foregår kun i Norge, tilpasset og skreddersydd til deg.

logo


Adresse Jernbanevegen 12
Postadresse 2900 FAGERNES
Telefon 61360113
E-post
Nettside

MANNSBUNAD FRA VALDRES
Denne bunaden kom i bruk igjen i 1962. Gunnlaget for bunaden ligger i draktskikken fra Valdres på midten av 1800-tallet. Jakka er i vadmel med svarte eller brune fløyelskanter. Buksa (knebukse eller langbukse) sys i det samme stoffet. Det rutede vestestoffet finnes det flere varianter av. Vi sender gjerne stoffprøver. Hvite strikka strømper og fingra hoseband hører med til knebuksa. Svarte bunadsko hører med både til langbukse og knebukse. På hodet blir det brukt køllelue eller hatt.

DEN GAMLE VALDRESBUNADEN
Den gamle Valdresbunaden er inspirert av broderier på luer og sjal fra distriktet, og kom i bruk fra 1914. Stakk og liv, lue og veske er i svart eller mørkt blått ullstoff med fargerike broderier. Cape eller jakke sys i samme stoff. Alternativt kan en bruke et enkelt svart sjal. Skjorta er i lin eller bomull. Svarte strømper og bunadsko hører med. Valdres har rike sølvsmedtradisjoner.

0