Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Elverum

Tilbake

Vi har spesialisert oss på bunader fra Sør-Østerdal, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 28 butikker.
I vår butikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse på bunader fra Østerdalen er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

logo


Adresse Storgata 5
Postadresse 2408 ELVERUM
Telefon 62411390
E-post
Nettside

KVINNEBUNAD FOR SØR-ØSTERDAL
Enkelte drakter fra 17- og 1800-tallet har dannet grunnlaget for denne bunaden. Bunaden har mange variasjonsmuligheter i stoffvalget, og kan derfor i stor grad tilpasses den enkeltes ønsker. Hele bunaden er i hovedsak i håndsøm. Til stakken brukes ull-damask eller ull to-skaft, begge stoffvarianter fås i svart, blått eller grønt. Forklestoff i ull og mohair i rødt, grønt eller brune fargevarianter. Som alternativ til skjorte og vest kan brukes Lasketrøye (som på bildet) som sys i Fuglestoff. Til bunaden kan du også få cape i Fuglestoff.

ØSTERDALSBUNAD
De enkelte delene på denne bunaden er nøyaktige rekonstruksjoner av plagg fra ca. 1830 til 1840, plagg som mest sannsynlig var i bruk i distriktet frem til 1860-70 årene. Bunadkomitéen i Elverum Husflidslag ble ferdig med rekonstruksjonsarbeidet i 1986, og fikk da diplom og hederlig omtale fra Bunad- og Folkedraktrådet. Både når det gjelder håndverksmessig utførelse og videre-føring av verdifull draktskikk, har denne rekonstruksjonen høstet mange lovord. Trøye og knebukse er i svart vadmel, og skal i hovedsak håndsyes etter nøye måltaking.

0