Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Mosjøen

Tilbake

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

logo


Adresse Strandgata 36
Postadresse 8654 MOSJØEN
Telefon 75171944
E-post
Nettside

Vi er eksperter på Nordlandsbunaden, både til dame og herre. Her i distriktet er det faktisk bare en å velge i. Men den er jo til gjengjeld kåret til Norges fineste bunad flere år på rad da! Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Mosjøen levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare Nordlandsbunaden som sys her på systua i Mosjøen, og de 3 sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

NORDLANDSBUNADEN
Nordlandsbunaden er kåret til Norges vakreste bunad år etter år. Den blå Nordlandsbunaden i klede er den mest populære varianten av bunaden i dag. Det finnes 2 farger og 2 stoffkvaliteter å velge mellom, Blå og grønn samt klede og toskaft. Til bunaden har du en hvitsømsbrodert linskjorte. Forkle og sjal er vevd i merserisert bomull og kysen er i ensfarget merserisert bomull. Capet er damask foret med gult ullstoff.

En Nordlandsbunad er ikke bare en Nordlandsbunad. I Norsk Flid er vi 4 godkjente produsenter av bunaden og du kan få kjøpt den originale Nordlandsbunaden i alle Norsk Flid butikkene over hele landet, produsert av oss i Mosjøen, Mo i Rana, Lofoten eller Tromsø. Bunaden eies og forvaltes av Hålogaland ungdomslag og vi er stolte og takknemlige for at vi får lever den originale Nordlandsbunaden til deg.

MANNSBUNAD FOR TROMS OG NORDLAND
Den første nordlandsbunaden for menn var en brudgomsdrakt sydd spesielt til Johannes Eidnes i 1924, av skredder Cornelius Jacobsen i Harstad. Om skredderen sier Eidnes i en artikkel at; «Han hadde i læreåra sine og seinare vore med å sy nordlandsbunad for menn. Og mannen var av den gamle og støe og grundige typen som ein kunne tru på heilt ut». Eidnes hadde selv vært aktivt med på å samle inn draktmateriale som kunne benyttes i arbeidet med bunaden. Kildematerialet kommer fra ulike steder i Nordland og Troms; Lofoten, Dunderlandsdalen, Vefsn, Andøya, Lenvik og Kvæfjord. Og mannen med den første bunaden syntes fornøyd med utviklingen; «Det syner seg særlig på stemner og festar der frilyndt ungdom kjem saman, at dei helst likar nordlandsbunadene både for kvinner og menn til festbruk». Både trøya og klaffebuksa er i svart klede på denne bunaden.

0