Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Mandal

Tilbake

NORSK DESIGN OG VEST-AGDER BUNADER I SNART 100 ÅR
Vi har to butikker i Vestagder Husflid. Den ene ligger i Store Elvegate i Mandal og den andre ligger i Gyldenløves gate i Kristiansand. Vi har spesialisert oss på norsk design og bunader fra Vest- Agder.

logo


Adresse Store Elvegate 27
Postadresse 4514 MANDAL
Telefon 38272900
E-post
Nettside

Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924, og vi har gjort endringer i takt med tiden, men vi er stolte av å bære tradisjonen med å sy Vest-Agder bunaden videre.

Vi ønsker å tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi byr på solid skandinavisk design og håndverk.

BRUDEPAR FRA VEST-AGDER
Kvinner som står brud i Vest-Agder-bunad bruker plissé- eller rynkestakk sammen med hvitt linforkle. Det anbefales å bruke trøye til bunaden, gjerne ei damasktrøye. Hos Vestagder Husflid kan du leie en kopi av fylkets eneste bevarte sølvkrone. den originale brudekrona ble laget omkring 1800.

SJALET
Sjalet er i svart ullstoff og har kulørt ullgarnbroderi. Sjalet er det samme som brukes til Rynkestakken og Plisséstakken. Svart ensfarget sjal eller farget mønstervevet sjal kan også brukes.

0