Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Holmestrand

Tilbake

Det har vært husflidsbutikk i Holmestrand siden 1966, og Norsk Flid Husfliden Holmestrand slutter ikke å imponere eller sette sine spor – blant annet ble de vinner av ”Fashion Awards” i 2009! Her ønskes du varmt velkommen dyktige og erfarne fagfolk til de store, lyse og tilgjengelige lokalene på bakkeplan. –Alltid med spennende utstillinger!
Butikken har et stort utvalg av gaver, tekstiler, klær, smykker, garn og bunad. Alle Vestfoldbunadene her blir produsert lokalt, og noen av modellene kan kjøpes som pakke for de som ønsker å sy selv. Her finner du også en stor avdeling med strikkegarn og mønster. Vevavdelingen MÅ bare må oppleves! Her finner du et av landets største utvalg av vevgarn, vevutstyr og mønster.

logo


Adresse Langgaten 18
Postadresse 3080 HOLMESTRAND
Telefon 33051589
E-post
Nettside

VESTFOLD HUSFLIDSLAGS KVINNEBUNAD – 1932-MODELL
Ragnar Nordby tok sin diplomoppgave på arbeidet med å utvikle en egen kvinnebunad for Vestfold. I over 10 år reiste han rundt i fylket og snakket med eldre mennesker forå finne bakgrunnsmateriale. I samarbeid med Larvik og omegn Husflidsforening kunne han presentere denne bunaden i 1932. Den var i bruk frem til 1956, da et revisjonsarbeid ledet til 1956-modellen som også presenteres i denne boka. Bunaden er preget av datidens bunadsyn, med Hulda Garborg i spissen. Bunadene ble gjerne laget som en enkel livkjole uten forkle, plaggene skulle være hjemmeproduserte med samme farge og stoff i liv og stakk. 1932-utgaven ble tatt i bruk igjen i 1992, og i dag er begge utgavene i bruk som bunader for Vestfold fylke. Både stakk og vest lages i dag i svart eller blått klede.

VESTFOLD HUSFLIDSLAGS MANNSBUNAD
Bunaden er hovedsakelig rekonstruert på grunnlag av originale draktdeler fra Andebu hentet fra første halvdel av 1800-tallet. I tillegg ble det gjennom en 10-års peridode samlet inn bakgrunnsmateriale i form av ca. 200 gamle skifter, annen litteratur og private meddelelser. Bunadskjorta er en kopi av en skjorte som ble sydd til Ole Namløs (1801-1896) fra Sandar, Monogrammet ON – 16 er brodert under halssplitten med korssting i blått. Linet som den gang ble benyttet i skjorta, ble dyrket på gården Namløs og tilvirket der. I dag vet man en god del om historikken bak de endelte plaggene på denne mannsbunaden. Trøya til bunaden er kopiert etter den såkalte «Trolldalstrøya» og er i rød vadmel.

0