Du er logget inn som


 

Norsk Flid Husfliden Arendal

Tilbake

Det er med ekte stolthet Norsk Flid Husfliden Arendal rundet 85 år i 2020. Vår virksomhet har gjennom en lang årrekke sikret kunnskap om vår felles kulturarv og norsk flid fra Aust-Agder, og vi tar et viktig ansvar for å foredle og ivareta den rike tradisjonen videre.

logo


Adresse Tollbodgaten 2
Postadresse 4836 ARENDAL
Telefon 37005310
E-post
Nettside

 

GRÅTRØYE ÅMLI FRA AUST-AGDER

Gråtrøyebunaden er fra empirtiden fra tidlig 1800-tall, og denne kjennetegnes med høy livlinje og høye krager. Dette ser vi igjen på den grå trøya med høy krage. Vesten er rød, og har utgangspunkt i en vest fra Tovdal. Vesten er sidere en trøya, rett avskåret i nederkant og rekker til livet. Det brukes knebukse til denne bunaden og den er potteblå. Alle plaggene er laget i ullstoff.

BRUDEBUNADEN FRA ÅMLI, FRA AUST-AGDER
DET FINNES BARE ÉN, OG DEN ER TIL UTLÅN
Brudebunaden vår er den eldste i rekken av våre bunader, og stammer fra slutten av 1700­-tallet. Hele bunaden ble rekonstruert på 50-­ og 60­-tallet etter gamle funn og overleveringer. Det finnes bare én, og det finnes ikke noe mønster. Brudebunaden er et lite mysterium…, og du kan låne den hos oss i Tollbodgaten. 21. Den henger ikke framme i lyset i butikken, for vi vil ikke at den skal forringes. Har du et ønske om et ekte bondebryllup, med et antrekk som er godt forankret i lokale tradisjoner, kan dette være din helt spesielle brudekjole. Brudestakk og tilbehør kan leies etter avtale.

0