Du er logget inn som

Johanne Birkeland

Birkeland er keramiker og driver merkevaren Jossolini. Hun designer og former alle arbeider med bruk av tradisjonelle håndverksteknikker med karakteristisk og egenartet vri.

Birkeland driver produksjon av keramikk på verkstedet sitt på Kroloftet i Oslo og på verkstedet sitt på Hvasser utenfor Tønsberg. Hun har svennebrev i keramikk og jobber med tradisjonelle håndverksteknikker som dreiing og håndbygging.

The reusable bag er vaser i keramikk formet som poser og er ment å være et symbol på overforbruket og på alt plastsøppelet som havner i naturen. Vasene er hånddreid, håndmalt og håndtakene er modellert. The reusable bag var et av fem finalistprodukter som ble valgt frem av juryen i kampanjen Holdbart Håndverk 21-22:Tidløs. Birkeland mottok diplom for godt håndverk under åpning av Håndverksbiennalen 2022. Birkelands kunstneriske grep hvor hun tar utgangspunkt i plastposen og gjør den til en vase er virkningsfullt og tanke vekkende. Juryen gleder seg til å følge med på hennes arbeid videre. Gratulerer!

«Tiden vi lever i er preget av produkter som er produsert så effektivt som mulig, så billig som mulig og i så stort antall som mulig. Jeg ønsker å lage produkter man tar vare på. Ting man verdsetter at er laget med langsomme håndverksteknikker.»
Johanne Birkeland 2022

 

Kontakt
Instagram: @jossolini
Nettside: https://jossolini.no/

Novooi, nettbutikk: https://www.novooi.com/discover/timeless-craftmanship

0