Forstå mer av prosessen som ligger bak klærne dine. Bli med på prosjektet 1 kvadratmeter lin og få linfrø tilsendt i posten.

Lurer du på hva klærne dine er laget av? Vi i Norges Husflidslag begynte i 2022 å dyrke lin. Ikke mye, men nok til at vi kan lære og forstå prosessen fra frø til tråd. Dette lærer oss mer om prosessen som ligger bak klærne våre. 1 kvm lin er en del av Holdbart-satsingen til Norges Husflidslag, og er en del av Alt kan fikses.

Bli med og dyrk 1 kvadratmeter lin sammen med oss! Alle som har lyst kan søke om en frøpakke og nok informasjon til å kunne dyrke 1 kvm lin i sin egen hage. Påmeldingsfristen er løpende hvor de første 100 får frø i posten, og frøene bør såes en gang etter 17.-mai, eller når heggen blomstrer. Dette linet skal vi følge fra frø til ferdig plante. Vi skal høste og foredle linet til fiber som kan brukes til tråd.

1 kvm lin / 1 sqm of flax er et nordisk samarbeidsprosjekt som startet opp i Sverige i 2020. Les mer. For spørsmål om prosjektet, ta kontakt med Reidunn Horgen eller Linda Thiis .

Nordiske webinarer om lin
Det har vært avholdt flere spennende linwebinarer i 2022/23.  Det har vært ulike tema som dyrking og bearbeiding av lin, kulturhistorie, hva kan lages av lin og lignende. Her vil du også få oppdatering fra de ulike landene om linarbeidet der.

Linbrev til påmeldte

Linbrev 1 – Såfrø-informasjon
Linbrev 2 – Informasjon til alle påmeldte
Linbrev 3 – Rykking eller høsting av lin