Forstå mer av prosessen som ligger bak klærne dine. Bli med på prosjektet 1 kvadratmeter lin og få linfrø tilsendt i posten.

Lurer du på hva klærne dine er laget av? Vi i Norges Husflidslag skal denne våren begynne å dyrke lin. Ikke mye, men nok til at vi kan lære og forstå mer av prosessen som ligger bak klærne våre.

Bli med og dyrk 1 kvadratmeter lin sammen med oss! Alle som vil kan søke om en frøpakke og nok informasjon til å kunne dyrke 1 kvm lin. Dette linet skal vi følge fra frø til ferdig plante. Vi skal høste og foredle linen til fiber som kan brukes til tråd.

Vil du være med så send en mail til eller til Fortell kort om hvem du er og hvorfor du har lyst til å være med på dette. Send også med din adresse. Påmeldingsfrist er 1.april (ingen spøk) og frøene skal i jorden i løpet av uke 17/18/19.

1 kvm lin / 1 sqm of flax er et nordisk samarbeidsprosjekt som startet opp i Sverige i 2020. Les mer.

Nordiske webinarer om lin
Det vil bli avholdt flere spennende linwebinarer i 2022/23.  Det vil bli ulike tema som dyrking og bearbeiding av lin, kulturhistorie, hva kan lages av lin og lignende. Her vil du også få oppdatering fra de ulike landene om linarbeidet der. Første webinar arrangeres mandag 28. mars 2022 kl.18-19.30 på Zoom. Her vil vi fortelle mer om prosjektet og hva planene er i de ulike landene. Prosjektet har sitt utgangspunkt i Sverige og i fjor var det 6000 svenske deltakere!

  • Første webinar: 28. mars kl.18  –  Se opptak