Forstå mer av prosessen som ligger bak klærne dine. Bli med på prosjektet 1 kvadratmeter lin og få linfrø tilsendt i posten.

Lurer du på hva klærne dine er laget av? Vi i Norges Husflidslag skal denne våren begynne å dyrke lin. Ikke mye, men nok til at vi kan lære og forstå mer av prosessen som ligger bak klærne våre.

Bli med og dyrk 1 kvadratmeter lin sammen med oss! Alle som hadde lyst kunne søke om en frøpakke og nok informasjon til å kunne dyrke 1 kvm lin. Påmeldingsfristen var 1. april 2022, og frøene gikk i jorden i løpet av uke 17/18/19. Dette linet skal vi følge fra frø til ferdig plante. Vi skal høste og foredle linen til fiber som kan brukes til tråd.

1 kvm lin / 1 sqm of flax er et nordisk samarbeidsprosjekt som startet opp i Sverige i 2020. Les mer.
For spørsmål om prosjektet, ta kontakt med Reidunn Horgen eller Linda Thiis .

Nordiske webinarer om lin
Det vil bli avholdt flere spennende linwebinarer i 2022/23.  Det vil bli ulike tema som dyrking og bearbeiding av lin, kulturhistorie, hva kan lages av lin og lignende. Her vil du også få oppdatering fra de ulike landene om linarbeidet der. Første webinar arrangeres mandag 28. mars 2022 kl.18-19.30 på Zoom.

  • Webinar 1: Hva er prosjektet 1kvm lin og hva er planene er i de ulike landene? Prosjektet har sitt utgangspunkt i Sverige og i fjor var det 6000 svenske deltakere!  –  Se opptak fra 28. mars 2022
  • Webinar 2: Hør om lin fra hele Norden 19. september kl. 18.00. Les mer om webinaret og finn Zoom-lenke her.

    Da er sommeren på hell og høsten står for dør. Mange har nå rykket det linet som de sådde i våres. Det henger små bunter med lin til tørk på gjerder og tørkestativ. Vi er så spente på å høre hvordan det er gått med dere. Hele Norden og Estland har også vært med å dyrke lin denne sommeren og den 19.september er det igjen klart for et felles Nordisk webinar. I dette webinaret vil vi får høre om hvordan det har gått på  Island, i Sverige og i Finland. Har det blitt høyt lin?

    I tillegg kommer Eva Anderson fra Sverige og forteller om høsting av lin og hva vi kan bruke dette flotte linet vårt til. Eva Anderson har skrevet boka Om lin som tar for seg alt du trenger å vite for å dyrke og preparere linet til ferdig fiber. Denne boken kommer snart for salg i vår nettbutikk her i Norges Husflidslag, men du får også kjøpt den i andre nettbutikker. https://www.adlibris.com/no/bok/om-lin-9789187471230

 

 

Linbrev til påmeldte

Linbrev 1 – Såfrø-informasjon
Linbrev 2 – Informasjon til alle påmeldte
Linbrev 3 – Rykking eller høsting av lin